Deir el-Medina

Naselje je dom miješanoj populaciji Egipćana, Nubians i Azijci koji su bili zaposleni kao radnici, (kamenoresci, plasterers, u vodi prijenosnici), kao i onih koji su uključeni u upravi i ukrašavanje kraljevskih grobnica i hramova.

U oko 25. godine vladavine Ramzesa III (c. 1170 BCE) radnici su bili toliko ogorčeni zbog kašnjenja u opskrbi su bacili svoje alate i napustili posao u ono što je možda bio prvi sit-down štrajk u zabilježenoj povijesti.

Državni bogovi su slobodno obožavali uz osobnih bogova, bez bilo kakvog sukoba između nacionalnih i lokalnih načina vjerskog izražavanja.

Zajednica je imala između šesnaest i osamnaest kapele, s većim one posvećene Hathor, Ptah. Radnici čini se da su počašćeni Ptah i Reshep, pismoznance Thoth i Seshat, kao zaštitnike božanstava svojih djelatnosti. Žene su posebno pobožnost prema Hathor.

The Wooden coffer was made of acacia  wood and measuring 111 by 49 cm. Its shape  resembles a shrine: the lid, which slopes towards  the back, closes against a palmetto cornice. It  was secured by a cord winding around mushroom shaped knobs. A funerary offering formula in sunk relief appears on the lid.

 

Wooden coffer of Merit The flat lid is painted with a "trompe l' oeil" wood grain pattern  decoration. The carved and painted inscription  is a funerary offering formula dedicated to Merit's ka-spirit.

Medina (arapski grad)

Turin Erotic Papyrus


Turin Erotic Papyrus


Dendera