Noetic Academy Danel - This is a work in progress. Please send corrections, suggestions and faceplates to: noeticacademydanel AT gmail.com

Glyphs

 

Izvorni glif je simbol luka koji se koristi kao dio riječi (psDt)/ i (psDtyw) riječi koje se koriste za vojnike, strijelce i devet lukova, što je devet pojedinačnih okomitih linija, i uskisla štruca kruha koja predstavlja (t).


Sljedeći odjeljak prema desno je isklesan pod vladanjem Setija. Izvorna riječ (dr) znači "izbaci, istjerati", simbili koji se koriste, ruka, usta, i ruka koja drži štap.

 

Ovdje su svi simboli staviti zajedno kao što je bio za vrijeme Setija I. gradnje, a zatim pod njegovim sinom ponovno građevinske Ramzesa II.

 

Simboli pramca, ruka, usta, ruke, u istom hramu na susjednim zidovima, nalazimo isti simbole nepromijenjeni.

 

Ovaj dio je ponovno uklesan, luk je zamijenjen s podlakticom koja drži štap, podlakticom i prepelicom pilić, poskokom i vrtlogom koji se koristi u riječi (waf) - "kako bi slomili, ukrotili, vezali" kao pobjedili u borbi. Tri simbola pješčana brda koriste se za označavanje strane zemlje koja se zove (xAst) "khast"

 

Ovaj dio je ponovno isklesan pod Ramzesom II. na sljedeće simbole (m), ruka (a) i košara (k) koji predstavljaju riječ (mak) što znači "zaštitnik / branitelj." Pod tim imamo, izgorio drveni ugljen (km), uskisli kruh (t) i (niwt) - grad / mjesto. Simboli znače "branitelj /zaštitnik Kemeta (Drevnog Egipta)."

 

Sljedeći odjeljak prema desno pod vladanja od Ramsesa II možemo vidjeti glyphs stupove i cobru na dvije košare što predstavlja (nbty) "Nebty", znači "dvije dame" zaštitne "božice "Gornjeg i Donjeg Egipta:

 

This is a work in progress. Please send corrections, suggestions and faceplates to: noeticacademydanel AT gmail.com

Index